Recept
- Bereidingstijd 45 minuten
- Aantal personen 10
Ingrediënten:
- 1/2 pak loempiavellen
- 3 el zonnebloemolie
- 1 el chilli olie
Voor de vulling
- 170 gr aardappelen, geschild
- 50 gr wortels, geschild
- 50 gr diepvriesdoperwten
- 2 el zonnebloemolie
- 1 tl komijnzaad
- 1 rode ui, gesnipperd
- 1 teen knoflook
- 2 cm gember
- 1 tl kurkuma
- 1 tl chilipoeder
- 1 tl garam masala
- 1/2 tl zout
- 5 takjes verse koriander
Voor de koriander muntdip
- 2 tenen knoflook
- 1 groene chilipeper
- 1 bos verse koriander
- 4 takjes munt
- 200 ml Griekse yoghurt
- Zout naar smaak
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng een pan met water en zout aan de kook.
2. Snijd de aardappel en wortel in blokjes van 1 centimeter en kook deze in 3 minuten beetgaar. Leg de doperwten in het vergiet of de zeef en giet daar overheen de aardappel- en wortelblokjes af.
3. Verhit in een middelgrote pan 2 el zonnebloemolie en bak het komijnzaad een halve minuut. Voeg dan de gesnipperde ui toe en rasp de knoflookteen en gember boven de pan. Bak dit zachtjes tot de ui glazig is. Voeg hierbij de wortel, aardappel en erwten toe. Voeg dan de kurkuma, chilipoeder, garam masala en zout toe. Haal de pan van het vuur. Hak de koriander fijn en roer dit nog eens goed door.
4. Vouw de samosa’s in driehoekjes. Plak ze dicht en bestrijk de samosa’s met een beetje zonnebloemolie. Bak ze in de oven in zo’n 15-20 minuten goudbruin en krokant.
5. Hak intussen in de keukenmachine de knoflook en groene chilipeper fijn. Voeg hierna de koriander en de blaadjes van de takjes munt toe en maal alles fijn. Draai tot slot de Griekse yoghurt een paar tellen mee totdat alles goed is gemengd en breng op smaak met zout. Zet de dip alvast klaar in een schaaltje. Serveer de samosa’s met chilli-olie en de koriander munt dip
Verwarring
Natuurlijk niet te verwarren met mimosa’s, wél minstens zo lekker. Eigenlijk een heel simpel gerecht die in grote hoeveelheden te maken is. Én je bewaart ze gewoon in de vriezer om later te frituren of in de oven te schuiven.