Vegetarische samosa’s met yoghurt kruidendip

Recept

  • Bereidingstijd 45 minuten
  • Aantal personen 10

Ingrediënten:

  • 1/2 pak loempiavellen
  • 3 el zonnebloemolie
  • 1 el chilli olie

Voor de vulling

  • 170 gr aardappelen, geschild
  • 50 gr wortels, geschild
  • 50 gr diepvriesdoperwten
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 tl komijnzaad
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 1 teen knoflook
  • 2 cm gember
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 tl garam masala
  • 1/2 tl zout
  • 5 takjes verse koriander 

Voor de koriander muntdip

  • 2 tenen knoflook
  • 1 groene chilipeper
  • 1 bos verse koriander
  • 4 takjes munt
  • 200 ml Griekse yoghurt
  • Zout naar smaak

    Bereidingswijze

    1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng een pan met water en zout aan de kook. 

    2. Snijd de aardappel en wortel in blokjes van 1 centimeter en kook deze in 3 minuten beetgaar. Leg de doperwten in het vergiet of de zeef en giet daar overheen de aardappel- en wortelblokjes af. 

    3. Verhit in een middelgrote pan 2 el zonnebloemolie en bak het komijnzaad een halve minuut. Voeg dan de gesnipperde ui toe en rasp de knoflookteen en gember boven de pan. Bak dit zachtjes tot de ui glazig is. Voeg hierbij de wortel, aardappel en erwten toe. Voeg dan de kurkuma, chilipoeder, garam masala en zout toe. Haal de pan van het vuur. Hak de koriander fijn en roer dit nog eens goed door. 

    4. Vouw de samosa’s in driehoekjes. Plak ze dicht en bestrijk de samosa’s met een beetje zonnebloemolie. Bak ze in de oven in zo’n 15-20 minuten goudbruin en krokant. 

    5. Hak intussen in de keukenmachine de knoflook en groene chilipeper fijn. Voeg hierna de koriander en de blaadjes van de takjes munt toe en maal alles fijn. Draai tot slot de Griekse yoghurt een paar tellen mee totdat alles goed is gemengd en breng op smaak met zout. Zet de dip alvast klaar in een schaaltje. Serveer de samosa’s met chilli-olie en de koriander munt dip

     

    Verwarring

    Natuurlijk niet te verwarren met mimosa’s, wél minstens zo lekker. Eigenlijk een heel simpel gerecht die in grote hoeveelheden te maken is. Én je bewaart ze gewoon in de vriezer om later te frituren of in de oven te schuiven.

    Nog meer lekkers
    Rijstnoedels met crispy vega gehakt

    Rijstnoedels met crispy vega gehakt

    Recept Bereidingstijd 25 minuten Aantal personen 4 Ingrediënten: 1 broccoli, in roosjes 1 bosui, in dunne plakjes 1 rode chilipeper, in dunne plakjes 1 knoflookteentje, geperst 1 verpakking (300 g) Beyond Mince 225 g rijstnoedels 200 g sugarsnaps 3 el hoisin 3 el...

    read more
    Tartine met gorgonzola-spread en vijgenjam

    Tartine met gorgonzola-spread en vijgenjam

    Recept Bereidingstijd 10 minuten Aantal personen 2 Ingrediënten: 100g gorgonzola 100g cottage cheese of ricotta 2 sneetjes zuurdesembrood 3 el vijgenjam 1 snufje kaneel 2 takjes verse munt 1 verse vijg (wanneer in het seizoen) 2 el maple syrup Bereidingswijze Meng de...

    read more
    Halloumi friet met jalapeño & avocado dip

    Halloumi friet met jalapeño & avocado dip

    Recept Bereidingstijd 10 minuten Aantal personen 2 Ingrediënten: 225 g halloumi 15 g bloem ½ verse jalapeno 1 avocado 1 el mayonaise 1 limoen voor rasp en ½ limoen voor sap Zonnebloemolie om in te frituren Zout Bereidingswijze Snijd de halloumi in dikke frietjes....

    read more
    Spicy ananas crumble

    Spicy ananas crumble

    Recept Bereidingstijd 20 minuten Aantal personen 4 Ingrediënten: Voor de vulling 1 verse rijpe ananas 1 vanillestokje 100 gr kristalsuiker 1 rode peper Voor het kruimeldeeg 100 gr bloem 100 gr kristalsuiker 1 tl garam masala 100 gr gezouten boter in blokjes, 10...

    read more
    Indiase naanwraps met lamsgehaktballetjes

    Indiase naanwraps met lamsgehaktballetjes

    Denise Grootendorst Bereidingstijd 30 minuten Aantal personen 4 Ingrediënten: 4 naan broden Zonnebloemolie  Zout  Ingrediënten voor de gehaktballen 450 gr lamsgehakt 2 uien, fijngeraspt of gehakt in een keukenmachine 4 tenen knoflook, geperst 1 el gemberpuree 1/2...

    read more
    Seafood pasta met saffraan

    Seafood pasta met saffraan

    Recept Bereidingstijd 20 minuten Aantal personen 4 Ingrediënten: 300 g spaghetti 2 el olijfolie 5 tomaten 2 tenen knoflook 1 g saffraan 1 tl gerookt paprikapoeder (pittig) 200 g garnalen 400 g mosselen 200 g kabeljauw in blokjes van 3cm 100 ml droge witte wijn 1...

    read more