Recept
- Bereidingstijd 10 minuten
- Aantal personen 2
Ingrediënten:
- 100g gorgonzola
- 100g cottage cheese of ricotta
- 2 sneetjes zuurdesembrood
- 3 el vijgenjam
- 1 snufje kaneel
- 2 takjes verse munt
- 1 verse vijg (wanneer in het seizoen)
- 2 el maple syrup
Bereidingswijze
- Meng de gorgonzola en de cottage cheese of ricotta in een bakje goed door elkaar. Voeg eventueel peper of zout toe naar smaak. Besmeer de sneetjes brood rijkelijk met de spread en verspreid vervolgens de vijgenjam hier overheen, gevolgd voor een snufje kaneel.
- Snijd de vijg in parten en leg deze op de tartines. Ris de blaadjes van de takjes munt. Rol ze op en snijd hier dunne plakjes van en strooi deze over de tartines. Maak het geheel af met een beetje maple syrup.
Gekookt, uitgewerkt en gestyled voor Ellen Hoog.