Recept
- Bereidingstijd 20 minuten
- Aantal personen 4
Ingrediënten:
Voor de vulling
- 1 verse rijpe ananas
- 1 vanillestokje
- 100 gr kristalsuiker
- 1 rode peper
Voor het kruimeldeeg
- 100 gr bloem
- 100 gr kristalsuiker
- 1 tl garam masala
- 100 gr gezouten boter in blokjes, 10 minuten voor gebruik uit de koelkast gehaald
Voor de topping
- 4 el crème fraîche
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden op hetelucht.
2. Snijd de ananas los van de schil en verwijder de harde binnenkant. Snijd blokjes van 1,5 centimeter dik.
3. Snijd het vanillestokje in de lengte doormidden en verwijder met de achterkant van een mes het merg. Voeg het merg samen met de suiker en een rode peper in dunnen ringetjes bij de ananas in een kom en hussel goed door.
4. Vet een ovenschaal of vier eenpersoonsschaaltjes in en verdeel het ananas mengsel hierover.
5. Meng de droge ingrediënten van het kruimeldeeg. Voeg de blokjes boter toe en wrijf het met je handen totdat de boter goed is opgenomen. Verdeel het kruimeldeeg over de ananas. Bak de crumble 40 minuten, tot de bovenkant mooi goudbruin is.
6. Laat de crumble licht afkoelen en serveer met een eetlepel crème fraîche per persoon.
Een beetje pit
Ananas met rode peper; een serieuze combi. Ook hier brengt de toevoeging van garam masala het zoete element van het gerecht naar boven. Met crème fraîche voeg je romigheid en frisheid toe. Een uitstekend dessert om je gasten mee van tafel te blazen.