Recept
- Bereidingstijd 20 minuten
- Aantal personen 4
Ingrediënten:
- 300 g spaghetti
- 2 el olijfolie
- 5 tomaten
- 2 tenen knoflook
- 1 g saffraan
- 1 tl gerookt paprikapoeder (pittig)
- 200 g garnalen
- 400 g mosselen
- 200 g kabeljauw in blokjes van 3cm
- 100 ml droge witte wijn
- 1 citroen
- Snuf roze peperkorrels
- Zout
Bereidingswijze
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar verkort de kooktijd met 3 minuten, giet af en roer los met een eetlepel olijfolie.
- Snijd ondertussen de tomaten in kleine stukjes en de knoflook in heel dunne plakjes. Verhit in een grote pan met deksel een eetlepel olijfolie en bak de tomaten, saffraan, paprikapoeder en knoflook in 4 minuten op halfhoog vuur. Voeg de mosselen, garnalen, kabeljauw, witte wijn, zout en citroenrasp toe en schud alles goed om met de deksel op de pan. Gaar de zeevruchten en vis op halfhoog vuur in 3 tot 4 minuten. Zodra de mosselen allemaal open staan voeg je de gekookte spaghetti toe en laat je dit nog 2 tot 3 minuten meekoken.
- Serveer de pasta in een grote schaal of diepe borden en maak af met gebroken roze peperkorrels en citroenparten.
Vis en ik waren geen vrienden
Tot mijn 15e heb ik weinig vis gegeten. Mij maakte je niet blij met zalm, garnalen of makreel en om de viskraam liep ik met een dikke vette boog heen. Inmiddels kan ik een visje op zijn tijd heeeeel goed waarderen, maar is het enige dat ik nog steeds niet eet tonijn uit blik. In deze gigantisch goed gevulde pasta die ik mocht stylen voor Ellen Hoog zit gelukkig geen tonijn uit blik, maar wél heel veel lekkers. Onder andere wijn. I like!