Seafood pasta met saffraan

Recept

  • Bereidingstijd 20 minuten
  • Aantal personen 4

Ingrediënten:

  • 300 g spaghetti
  • 2 el olijfolie
  • 5 tomaten
  • 2 tenen knoflook
  • 1 g saffraan
  • 1 tl gerookt paprikapoeder (pittig)
  • 200 g garnalen
  • 400 g mosselen
  • 200 g kabeljauw in blokjes van 3cm
  • 100 ml droge witte wijn
  • 1 citroen
  • Snuf roze peperkorrels
  • Zout

Bereidingswijze

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar verkort de kooktijd met 3 minuten, giet af en roer los met een eetlepel olijfolie.
  2. Snijd ondertussen de tomaten in kleine stukjes en de knoflook in heel dunne plakjes. Verhit in een grote pan met deksel een eetlepel olijfolie en bak de tomaten, saffraan, paprikapoeder en knoflook in 4 minuten op halfhoog vuur. Voeg de mosselen, garnalen, kabeljauw, witte wijn, zout en citroenrasp toe en schud alles goed om met de deksel op de pan. Gaar de zeevruchten en vis op halfhoog vuur in 3 tot 4 minuten. Zodra de mosselen allemaal open staan voeg je de gekookte spaghetti toe en laat je dit nog 2 tot 3 minuten meekoken.
  3. Serveer de pasta in een grote schaal of diepe borden en maak af met gebroken roze peperkorrels en citroenparten.

 

Vis en ik waren geen vrienden

Tot mijn 15e heb ik weinig vis gegeten. Mij maakte je niet blij met zalm, garnalen of makreel en om de viskraam liep ik met een dikke vette boog heen. Inmiddels kan ik een visje op zijn tijd heeeeel goed waarderen, maar is het enige dat ik nog steeds niet eet tonijn uit blik. In deze gigantisch goed gevulde pasta die ik mocht stylen voor Ellen Hoog zit gelukkig geen tonijn uit blik, maar wél heel veel lekkers. Onder andere wijn. I like!

Nog meer lekkers
Rijstnoedels met crispy vega gehakt

Rijstnoedels met crispy vega gehakt

Recept Bereidingstijd 25 minuten Aantal personen 4 Ingrediënten: 1 broccoli, in roosjes 1 bosui, in dunne plakjes 1 rode chilipeper, in dunne plakjes 1 knoflookteentje, geperst 1 verpakking (300 g) Beyond Mince 225 g rijstnoedels 200 g sugarsnaps 3 el hoisin 3 el...

read more
Tartine met gorgonzola-spread en vijgenjam

Tartine met gorgonzola-spread en vijgenjam

Recept Bereidingstijd 10 minuten Aantal personen 2 Ingrediënten: 100g gorgonzola 100g cottage cheese of ricotta 2 sneetjes zuurdesembrood 3 el vijgenjam 1 snufje kaneel 2 takjes verse munt 1 verse vijg (wanneer in het seizoen) 2 el maple syrup Bereidingswijze Meng de...

read more
Halloumi friet met jalapeño & avocado dip

Halloumi friet met jalapeño & avocado dip

Recept Bereidingstijd 10 minuten Aantal personen 2 Ingrediënten: 225 g halloumi 15 g bloem ½ verse jalapeno 1 avocado 1 el mayonaise 1 limoen voor rasp en ½ limoen voor sap Zonnebloemolie om in te frituren Zout Bereidingswijze Snijd de halloumi in dikke frietjes....

read more
Vegetarische samosa’s met yoghurt kruidendip

Vegetarische samosa’s met yoghurt kruidendip

Recept Bereidingstijd 45 minuten Aantal personen 10 Ingrediënten: 1/2 pak loempiavellen 3 el zonnebloemolie 1 el chilli olie Voor de vulling 170 gr aardappelen, geschild 50 gr wortels, geschild 50 gr diepvriesdoperwten 2 el zonnebloemolie 1 tl komijnzaad 1 rode ui,...

read more
Spicy ananas crumble

Spicy ananas crumble

Recept Bereidingstijd 20 minuten Aantal personen 4 Ingrediënten: Voor de vulling 1 verse rijpe ananas 1 vanillestokje 100 gr kristalsuiker 1 rode peper Voor het kruimeldeeg 100 gr bloem 100 gr kristalsuiker 1 tl garam masala 100 gr gezouten boter in blokjes, 10...

read more
Indiase naanwraps met lamsgehaktballetjes

Indiase naanwraps met lamsgehaktballetjes

Denise Grootendorst Bereidingstijd 30 minuten Aantal personen 4 Ingrediënten: 4 naan broden Zonnebloemolie  Zout  Ingrediënten voor de gehaktballen 450 gr lamsgehakt 2 uien, fijngeraspt of gehakt in een keukenmachine 4 tenen knoflook, geperst 1 el gemberpuree 1/2...

read more