Recept
- Bereidingstijd 25 minuten
- Aantal personen 4
Ingrediënten:
- 1 broccoli, in roosjes
- 1 bosui, in dunne plakjes
- 1 rode chilipeper, in dunne plakjes
- 1 knoflookteentje, geperst
- 1 verpakking (300 g) Beyond Mince
- 225 g rijstnoedels
- 200 g sugarsnaps
- 3 el hoisin
- 3 el sojasaus
- 3 el rijstazijn
- 1 el gembersiroop
- 2 tl maizena
- 1 tl Chinese fivespice kruiden
- Zonnebloemolie
Bereidingswijze
- Verhit zonnebloemolie in een koekenpan en roerbak de knoflook een minuut in de pan. Voeg Beyond Mince en de Chinese fivespice kruiden toe aan de pan en bereid de Beyond Mince volgens de instructies op de verpakking.
- Kook de sugarsnaps samen met de broccoli in 4-5 minuten gaar in een pan met ruim water.
- Bereid de rijstnoedels volgens de instructies op de verpakking.
- Voeg vervolgens de sojasaus, hoisin, rijstazijn en gembersiroop toe aan de pan en roerbak 2-3 minuten mee. Voeg de maizena toe aan de pan, roer alles nog een keer goed door en zet de warmtebron uit.
- Verdeel de rijstnoedels over de borden en verdeel hier het crispy gehakt over. Garneer de noedels met bosui en rode chilipeper.
Naar een recept van Beyond Meat, gekookt ter ere van de Nationale Week Zonder Vlees 2021.