Denise Grootendorst

Ingrediënten

• Enthousiasme
• Passie voor eten en koken 
• Passie voor reizen 
• Lievelingskeukens Mexicaans, Indiaas & Italiaans
• Leven voor avontuur, delen, nieuwe dingen doen 
• “Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan”
• Deelname Mounir’s Kookschool op 24Kitchen in 2018
• Gewoond in Zwijndrecht, Rotterdam, Kuala Lumpur, Amsterdam & Dordrecht
• Liefde voor servies & interieur
• Studie Bedrijfskunde 
• Master Human Resource Management
• Tussen de drukte door een huismus

Hoe ben ik hier gekomen

Als nieuw voornemen op januari 2018 had ik bedacht; ik ga een kookworkshop of kookopleiding volgen, want ik vind koken leuk, en mijn vrienden en familie zeggen wel altijd dat wat ik maak lekker is, maar wat weet ik er nou eigenlijk van? Zijn ze niet gewoon beleefd? 

Zo’n vijf dagen later lag ik, op een zaterdag, te werken op de bank. Ik heb het dan over werken voor mijn kantoorbaan, zo ééntje waar je wordt betaald voor werk dat je van maandag tot en met vrijdag uitvoert. Op zulke momenten stond de tv vaak als mijn gezelschap aan op de achtergrond en dan wel op 24Kitchen, want daar steek je altijd wel iets van op. En dit keer was dat het gezicht van Mounir Toub met een oproep in de trant van; “Wil jij leren koken? Geef je dan op!”. Nou, hoe duidelijker kon mijn volgende stap zijn?

En ja hoor, twee weken later stond ik met een gigantisch koksmes in mijn handen een sjalot te snipperen alsof mijn leven ervan afhing onder het toeziend oog van chef Toub; hij zou op basis daarvan beoordelen of ik van hem mee mocht doen aan het programma. Tot op dat moment wist ik nog niet eens hoe dat grote mes heette, laat staan hoe je in godsnaam zo’n klein uitje in nóg kleinere stukjes moest toveren met dat gevaarte. Hoe dan ook, ik deed mee!

Iedere dag dat ik bezig was geweest met de opnames, naast mijn fulltime job, kwam ik huppelend thuis. Ik sliep nog eerder dan mijn hoofd mijn kussen raakte, maar man wat was dat een voldoening die ik voelde, wat kreeg ik een energie en wat was ik gelukkig!

Ben ik toen direct met die passie aan de slag gegaan? Nee.. Ik kreeg eerst een burn out te voortduren van een dikke negen maanden. Zo’n burn out brengt een hele hoop shit met zich mee, je leert dingen over jezelf die je eigenlijk niet wil weten, je leert hoe lang je eigenlijk al niet handig met dingen omging, maar boven alles leer je ook dat je moet doen wat je energie geeft, wat jou huppelend de kamer door doet bewegen en waarvan jouw ogen gaan stralen. Voor mij is dat bezig zijn met eten en mensen. Voor mij is dat voor mensen koken, met mensen in contact zijn, mijn passie delen en ondertussen zelf ook nog een hele hoop leren. En dat komt voor mij samen in Den’s Dinner. In kookworkshops, foodstyling, receptvideo’s maken, kookdemo’s geven en meer. 

Een paar feitjes over mij

Reizen worden bij mij geboekt op basis van ten minste de volgende criteria, één is ‘Hoe goed is de lokale keuken?’ en twee is ‘Kan er gedoken worden?’

Ik vind koken vooral leuk voor anderen. Doordeweeks kook ik voor mezelf vooral functioneel. Dat wil zeggen; ik heb standaard groenten in huis (zoals aubergine, courgette, tomaat, spinazie, champignons) en daarbij doe ik dan wat kruiden en andere items. Dat resulteert vaak in een smakelijk maar niet echt fotowaardig groentenprutje met lekkere toppings.

Mijn lievelingsgerecht om te maken? De krokante bloemkoolroosjes bij Pakhuis Dordrecht, omdat die keer op keer weer mensen positief verrast. Het foccaccia brood tijdens de workshops omdat mensen echt vaak trots zijn dat zij zoiets zelf kunnen maken. Voor mijzelf heb ik geen favoriete herhaalrecepten; ik probeer vaak zoveel mogelijk nieuwe dingen uit!

Guilty pleasures? Chocolade rozijnen & bitterballen.  

Mijn ultieme droom

Eten is mijn taal. Een taal die verbindt, inspireert, herinneringen brengt en nieuwsgierigheid wekt. Graag deel ik dan ook mijn taal vol enthousiasme en liefde met anderen! Via recept video’s, kook demonstraties, middels receptontwikkeling en foodstyling, ik vind de afwisseling geweldig.

Mijn ultieme droom is om mijn passie voor eten én reizen met anderen te delen via mijn eigen reis- en eetprogramma. Waarin ik mensen meeneem naar landen zoals Vietnam, Mexico, Amerika en juist bijvoorbeeld een land waarvan wij de voedselcultuur nog níet goed kennen. Een programma waar we de achtergrond van ingrediënten, smaken en typische gerechten ontdekken en waar we vooral heel veel mooie mensen leren kennen.

Zo ben ik op mijn best:

Geinen, grapjes maken en met lekker eten bezig zijn, wat wil een mens nog meer!

Onderdeel van de teams

Pakhuis Dordrecht

Studio 108