Denise Grootendorst

  • Bereidingstijd sinds 1992
  • Aantal personen 1 persoon

Ingrediënten:

• Enthousiasme
• Passie voor eten en koken 
• Passie voor reizen 
• Lievelingskeukens Mexicaans & Indiaas
• Leven voor avontuur, delen, nieuwe dingen doen 
• “Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan”
• Deelname Mounir’s Kookschool op 24Kitchen in 2018
• Gewoond in Zwijndrecht, Rotterdam, Kuala Lumpur, Amsterdam 
• Zwak voor Hema schriften & pennen
• Liefde voor servies
• Studie Bedrijfskunde 
• Master Human Resource Management
• Marketing & Sales
• Familie & vrienden  
• Interieur  
• Duiken
• Yoga   
• Adrenaline 
• Spiritueel

Hoe ben ik hier gekomen

Bij mijn nieuwjaar voornemens voor 2018 had ik mijzelf voorgenomen; ik ga een kookworkshop of kookopleiding volgen, want ik vind koken leuk, en mijn vrienden en familie zeggen wel altijd dat wat ik maak lekker is, maar wat weet ik er nou eigenlijk van? Zijn ze niet gewoon beleefd? 

Zo’n vijf dagen later lag ik, op een zaterdag, te werken op de bank. Ik heb het dan over werken voor mijn kantoorbaan, zo ééntje waar je wordt betaald voor werk dat je van maandag tot en met vrijdag uitvoert. Op zulke momenten stond de tv vaak als mijn gezelschap aan op de achtergrond en dan wel op 24Kitchen, want daar steek je altijd wel iets van op. En dit keer was dat het gezicht van Mounir Toub met een oproep in de trant van; “Wil jij leren koken? Geef je dan op!”. Nou, hoe duidelijker kon mijn volgende stap zijn?

En ja hoor, twee weken later stond ik met een gigantisch koksmes in mijn handen een sjalot te snipperen alsof mijn leven ervan afhing onder het toeziend oog van chef Toub; hij zou op basis daarvan beoordelen of ik van hem mee mocht doen aan het programma. Tot op dat moment wist ik nog niet eens hoe dat grote mes heette, laat staan hoe je in godsnaam zo’n klein uitje in nóg kleinere stukjes moest toveren met dat gevaarte. Hoe dan ook, ik deed mee!

Iedere dag dat ik bezig was geweest met de opnames, naast mijn fulltime job, kwam ik huppelend thuis. Ik sliep nog eerder dan mijn hoofd mijn kussen raakte, maar man wat was dat een voldoening die ik voelde, wat kreeg ik een energie en wat was ik gelukkig!

Ben ik toen direct met die passie aan de slag gegaan? Nee.. Ik kreeg eerst een burn out te voortduren van een dikke negen maanden. Zo’n burn out brengt een hele hoop shit met zich mee, je leert dingen over jezelf die je eigenlijk niet wil weten, je leert hoe lang je eigenlijk al niet handig met dingen omging, maar boven alles leer je ook dat je moet doen wat je energie geeft, wat jou huppelend de kamer door doet bewegen en waarvan jouw ogen gaan stralen. Voor mij is dat ondernemen in de horeca. Voor mij is dat voor mensen koken, met mensen in contact zijn, mijn passie delen en ondertussen zelf ook nog een hele hoop leren. En dat komt voor mij samen in Den’s Dinner. 

Een paar feitjes over mij

Reizen worden bij mij geboekt op basis van ten minste de volgende criteria, één is ‘Hoe goed is de lokale keuken?’ en twee is ‘Kan er gedoken worden?’

Ik vind koken vooral leuk voor anderen. Doordeweeks kook ik voor mezelf vooral functioneel. Dat wil zeggen; ik heb standaard groenten in huis (zoals aubergine, courgette, tomaat, spinazie, champignons) en daarbij doe ik dan wat kruiden en andere items. Dat resulteert vaak in een smakelijk maar niet echt fotowaardig groentenprutje met lekkere toppings.

Er zijn mensen die houden van lekker eten én die sporten écht leuk vinden, die zonder tegenzin zichzelf in het zweet gaan werken. Ik ben helaas niet één van die mensen. Ik ga wel naar yoga, altijd met tegenzin, en ik kom er altijd blij vandaan, maar that’s it. 

Ik ben geschoold als Human Resource Manager. De enige Human Resources die ik momenteel manage zijn die van mijzelf, dus dat gaat me best af!

 

Mijn ultieme droom

Eten is mijn taal. Een taal die verbindt, inspireert, herinneringen brengt en nieuwsgierigheid wekt. Graag deel ik dan ook mijn taal vol enthousiasme en liefde met anderen! Via recept video’s, kook demonstraties, middels receptontwikkeling en foodstyling, ik vind de afwisseling geweldig.

Mijn ultieme droom is om mijn passie voor eten én reizen met anderen te delen via mijn eigen reis- en eetprogramma. Waarin ik mensen meeneem naar landen zoals Vietnam, Mexico, Amerika en juist bijvoorbeeld een land waarvan wij de voedselcultuur nog níet goed kennen. Een programma waar we de achtergrond van ingrediënten, smaken en typische gerechten ontdekken en waar we vooral heel veel mooie mensen leren kennen.

Oh ja; een keuken met een vaatwasser, meer dan 1 vierkante meter werkruimte en een hoop ruimte voor mijn apparaten, ingrediënten en tools staat ook zeer hoog bovenaan die dromenlijst!

Zo ben ik op mijn best:

Geinen, grapjes maken en met lekker eten bezig zijn, wat wil een mens nog meer!

Recepten
Rijstnoedels met crispy vega gehakt

Rijstnoedels met crispy vega gehakt

Recept Bereidingstijd 25 minuten Aantal personen 4 Ingrediënten: 1 broccoli, in roosjes 1 bosui, in dunne plakjes 1 rode chilipeper, in dunne plakjes 1 knoflookteentje, geperst 1 verpakking (300 g) Beyond Mince 225 g rijstnoedels 200 g sugarsnaps 3 el hoisin 3 el...

read more
Tartine met gorgonzola-spread en vijgenjam

Tartine met gorgonzola-spread en vijgenjam

Recept Bereidingstijd 10 minuten Aantal personen 2 Ingrediënten: 100g gorgonzola 100g cottage cheese of ricotta 2 sneetjes zuurdesembrood 3 el vijgenjam 1 snufje kaneel 2 takjes verse munt 1 verse vijg (wanneer in het seizoen) 2 el maple syrup Bereidingswijze Meng de...

read more
Halloumi friet met jalapeño & avocado dip

Halloumi friet met jalapeño & avocado dip

Recept Bereidingstijd 10 minuten Aantal personen 2 Ingrediënten: 225 g halloumi 15 g bloem ½ verse jalapeno 1 avocado 1 el mayonaise 1 limoen voor rasp en ½ limoen voor sap Zonnebloemolie om in te frituren Zout Bereidingswijze Snijd de halloumi in dikke frietjes....

read more
Vegetarische samosa’s met yoghurt kruidendip

Vegetarische samosa’s met yoghurt kruidendip

Recept Bereidingstijd 45 minuten Aantal personen 10 Ingrediënten: 1/2 pak loempiavellen 3 el zonnebloemolie 1 el chilli olie Voor de vulling 170 gr aardappelen, geschild 50 gr wortels, geschild 50 gr diepvriesdoperwten 2 el zonnebloemolie 1 tl komijnzaad 1 rode ui,...

read more
Spicy ananas crumble

Spicy ananas crumble

Recept Bereidingstijd 20 minuten Aantal personen 4 Ingrediënten: Voor de vulling 1 verse rijpe ananas 1 vanillestokje 100 gr kristalsuiker 1 rode peper Voor het kruimeldeeg 100 gr bloem 100 gr kristalsuiker 1 tl garam masala 100 gr gezouten boter in blokjes, 10...

read more
Indiase naanwraps met lamsgehaktballetjes

Indiase naanwraps met lamsgehaktballetjes

Denise Grootendorst Bereidingstijd 30 minuten Aantal personen 4 Ingrediënten: 4 naan broden Zonnebloemolie  Zout  Ingrediënten voor de gehaktballen 450 gr lamsgehakt 2 uien, fijngeraspt of gehakt in een keukenmachine 4 tenen knoflook, geperst 1 el gemberpuree 1/2...

read more
Seafood pasta met saffraan

Seafood pasta met saffraan

Recept Bereidingstijd 20 minuten Aantal personen 4 Ingrediënten: 300 g spaghetti 2 el olijfolie 5 tomaten 2 tenen knoflook 1 g saffraan 1 tl gerookt paprikapoeder (pittig) 200 g garnalen 400 g mosselen 200 g kabeljauw in blokjes van 3cm 100 ml droge witte wijn 1...

read more