Indiase naanwraps met lamsgehaktballetjes

Denise Grootendorst

  • Bereidingstijd 30 minuten
  • Aantal personen 4

Ingrediënten:

  • 4 naan broden
  • Zonnebloemolie 
  • Zout 

Ingrediënten voor de gehaktballen

  • 450 gr lamsgehakt
  • 2 uien, fijngeraspt of gehakt in een keukenmachine
  • 4 tenen knoflook, geperst
  • 1 el gemberpuree
  • 1/2 groene chilipeper, fijngeraspt of gehakt in een keukenmachine

Ingrediënten voor de saus

  • 1 ui, fijn gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 1 el gemberpuree
  • 1/2 groene chilipeper, fijngesneden
  • 2 tl komijnzaad
  • 1 tl mosterdzaad
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 el garam masala
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl kurkuma
  • 1/4 tl nootmuskaat
  • 2 el tomatenpuree
  • 250 ml vleesbouillon

Ingrediënten de toppings

  • 1 kleine rode ui, fijngehakt
  • 1/2 bos verse koriander
  • 100 gr Griekse yoghurt
  • 20 gr amandelen

Bereidingswijze

1. Meng het lamsgehakt met de hoeveelheden ui, knoflook, gember en chilipeper voor de gehaktballen en een halve theelepel zout. Rol met vochtige handen gehaktballetjes van ongeveer 4 centimeter. Leg de balletjes op een ingevette schaal, dek af en zet ze in de koelkast. 

2. Verhit in een pan met dikke bodem 2 eetlepels zonnebloemolie en voeg het komijnzaad, mosterdzaad en de laurierblaadjes toe en bak dit 15 seconden. Draai het vuur lager en bak de ui, knoflook en gember tot de ui glazig is.

3. Meng intussen de tomatenpuree met de bouillon. Voeg dan de kurkuma, garam masala, nootmuskaat en een halve theelepel zout toe aan de pan voor de saus, gevolgd door de tomatenpuree in bouillon. Breng dit aan de kook. Leg de lamsgehaktballen hier voorzichtig in en laat ze in ongeveer 20 minuten zacht koken zonder deksel op de pan, zodat de saus inkookt en de balletjes garen. 

4. Bak de naans voor het serveren af. Serveer de lamsgehaktballetjes met naanbrood, rode ui, verse koriander, Griekse yoghurt en grof gehakte amandelen.

Even naar de slager

Deze balletjes maak je met lamsgehakt. Niet zo makkelijk in de plaatselijke super te verkrijgen, dus wellicht staat een trip naar de slager op de planning. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om rundvlees of zelf vegetarisch gehakt te gebruiken. Dit gerecht is goed voor te bereiden. Warm de ballen en naanbroden op en zet de toppings klaar. Zo kan iedereen zijn eigen variant samenstellen. Aanvallen!

Nog meer lekkers
Rijstnoedels met crispy vega gehakt

Rijstnoedels met crispy vega gehakt

Recept Bereidingstijd 25 minuten Aantal personen 4 Ingrediënten: 1 broccoli, in roosjes 1 bosui, in dunne plakjes 1 rode chilipeper, in dunne plakjes 1 knoflookteentje, geperst 1 verpakking (300 g) Beyond Mince 225 g rijstnoedels 200 g sugarsnaps 3 el hoisin 3 el...

read more
Tartine met gorgonzola-spread en vijgenjam

Tartine met gorgonzola-spread en vijgenjam

Recept Bereidingstijd 10 minuten Aantal personen 2 Ingrediënten: 100g gorgonzola 100g cottage cheese of ricotta 2 sneetjes zuurdesembrood 3 el vijgenjam 1 snufje kaneel 2 takjes verse munt 1 verse vijg (wanneer in het seizoen) 2 el maple syrup Bereidingswijze Meng de...

read more
Halloumi friet met jalapeño & avocado dip

Halloumi friet met jalapeño & avocado dip

Recept Bereidingstijd 10 minuten Aantal personen 2 Ingrediënten: 225 g halloumi 15 g bloem ½ verse jalapeno 1 avocado 1 el mayonaise 1 limoen voor rasp en ½ limoen voor sap Zonnebloemolie om in te frituren Zout Bereidingswijze Snijd de halloumi in dikke frietjes....

read more
Vegetarische samosa’s met yoghurt kruidendip

Vegetarische samosa’s met yoghurt kruidendip

Recept Bereidingstijd 45 minuten Aantal personen 10 Ingrediënten: 1/2 pak loempiavellen 3 el zonnebloemolie 1 el chilli olie Voor de vulling 170 gr aardappelen, geschild 50 gr wortels, geschild 50 gr diepvriesdoperwten 2 el zonnebloemolie 1 tl komijnzaad 1 rode ui,...

read more
Spicy ananas crumble

Spicy ananas crumble

Recept Bereidingstijd 20 minuten Aantal personen 4 Ingrediënten: Voor de vulling 1 verse rijpe ananas 1 vanillestokje 100 gr kristalsuiker 1 rode peper Voor het kruimeldeeg 100 gr bloem 100 gr kristalsuiker 1 tl garam masala 100 gr gezouten boter in blokjes, 10...

read more
Seafood pasta met saffraan

Seafood pasta met saffraan

Recept Bereidingstijd 20 minuten Aantal personen 4 Ingrediënten: 300 g spaghetti 2 el olijfolie 5 tomaten 2 tenen knoflook 1 g saffraan 1 tl gerookt paprikapoeder (pittig) 200 g garnalen 400 g mosselen 200 g kabeljauw in blokjes van 3cm 100 ml droge witte wijn 1...

read more