Recept
- Bereidingstijd 10 minuten
- Aantal personen 2
Ingrediënten:
-
225 g halloumi
-
15 g bloem
-
½ verse jalapeno
-
1 avocado
-
1 el mayonaise
-
1 limoen voor rasp en ½ limoen voor sap
-
Zonnebloemolie om in te frituren
-
Zout
Bereidingswijze
- Snijd de halloumi in dikke frietjes. Verhit de frituurpan of zet een koekenpan op het vuur met daarin ongeveer een centimeter zonnebloemolie. Verhit de olie tot 180 graden. Geen thermometer? De olie is heet genoeg als je een frietje of een hoekje van een houten pollepel in de pan houdt en de olie gaat bubbelen.
- Lepel het vruchtvlees van de avocado in een bakje en prak het fijn met een vork. Snijd de jalapeno zo klein mogelijk en meng de stukjes door de avocado samen met de mayonaise, de rasp van de limoenschil en het sap van de helft van de limoen en breng op smaak met zout.
- Dep de halloumi droog met keukenpapier en wentel het door de bloem. Zorg dat alles goed bedekt wordt, maar tik de overtollige bloem resten nog even van de frietjes voor je ze in het vet doet. Frituur de frietjes tot ze goudbruin zijn aan alle kanten. Laat ze even kort uitlekken op keukenpapier en bestrooi ze met gerookt paprikapoeder. Dien de halloumi frietjes direct op met de dip.
Gekookt, uitgewerkt en gestyled voor Ellen Hoog.