Halloumi friet met jalapeño & avocado dip

Recept

  • Bereidingstijd 10 minuten
  • Aantal personen 2

Ingrediënten:

  • 225 g halloumi

  • 15 g bloem

  • ½ verse jalapeno

  • 1 avocado

  • 1 el mayonaise

  • 1 limoen voor rasp en ½ limoen voor sap

  • Zonnebloemolie om in te frituren

  • Zout

Bereidingswijze

  1. Snijd de halloumi in dikke frietjes. Verhit de frituurpan of zet een koekenpan op het vuur met daarin ongeveer een centimeter zonnebloemolie. Verhit de olie tot 180 graden. Geen thermometer? De olie is heet genoeg als je een frietje of een hoekje van een houten pollepel in de pan houdt en de olie gaat bubbelen.
  2. Lepel het vruchtvlees van de avocado in een bakje en prak het fijn met een vork. Snijd de jalapeno zo klein mogelijk en meng de stukjes door de avocado samen met de mayonaise, de rasp van de limoenschil en het sap van de helft van de limoen en breng op smaak met zout.
  3. Dep de halloumi droog met keukenpapier en wentel het door de bloem. Zorg dat alles goed bedekt wordt, maar tik de overtollige bloem resten nog even van de frietjes voor je ze in het vet doet. Frituur de frietjes tot ze goudbruin zijn aan alle kanten. Laat ze even kort uitlekken op keukenpapier en bestrooi ze met gerookt paprikapoeder. Dien de halloumi frietjes direct op met de dip.

Gekookt, uitgewerkt en gestyled voor Ellen Hoog

 

Nog meer lekkers
Rijstnoedels met crispy vega gehakt

Rijstnoedels met crispy vega gehakt

Recept Bereidingstijd 25 minuten Aantal personen 4 Ingrediënten: 1 broccoli, in roosjes 1 bosui, in dunne plakjes 1 rode chilipeper, in dunne plakjes 1 knoflookteentje, geperst 1 verpakking (300 g) Beyond Mince 225 g rijstnoedels 200 g sugarsnaps 3 el hoisin 3 el...

read more
Tartine met gorgonzola-spread en vijgenjam

Tartine met gorgonzola-spread en vijgenjam

Recept Bereidingstijd 10 minuten Aantal personen 2 Ingrediënten: 100g gorgonzola 100g cottage cheese of ricotta 2 sneetjes zuurdesembrood 3 el vijgenjam 1 snufje kaneel 2 takjes verse munt 1 verse vijg (wanneer in het seizoen) 2 el maple syrup Bereidingswijze Meng de...

read more
Vegetarische samosa’s met yoghurt kruidendip

Vegetarische samosa’s met yoghurt kruidendip

Recept Bereidingstijd 45 minuten Aantal personen 10 Ingrediënten: 1/2 pak loempiavellen 3 el zonnebloemolie 1 el chilli olie Voor de vulling 170 gr aardappelen, geschild 50 gr wortels, geschild 50 gr diepvriesdoperwten 2 el zonnebloemolie 1 tl komijnzaad 1 rode ui,...

read more
Spicy ananas crumble

Spicy ananas crumble

Recept Bereidingstijd 20 minuten Aantal personen 4 Ingrediënten: Voor de vulling 1 verse rijpe ananas 1 vanillestokje 100 gr kristalsuiker 1 rode peper Voor het kruimeldeeg 100 gr bloem 100 gr kristalsuiker 1 tl garam masala 100 gr gezouten boter in blokjes, 10...

read more
Indiase naanwraps met lamsgehaktballetjes

Indiase naanwraps met lamsgehaktballetjes

Denise Grootendorst Bereidingstijd 30 minuten Aantal personen 4 Ingrediënten: 4 naan broden Zonnebloemolie  Zout  Ingrediënten voor de gehaktballen 450 gr lamsgehakt 2 uien, fijngeraspt of gehakt in een keukenmachine 4 tenen knoflook, geperst 1 el gemberpuree 1/2...

read more
Seafood pasta met saffraan

Seafood pasta met saffraan

Recept Bereidingstijd 20 minuten Aantal personen 4 Ingrediënten: 300 g spaghetti 2 el olijfolie 5 tomaten 2 tenen knoflook 1 g saffraan 1 tl gerookt paprikapoeder (pittig) 200 g garnalen 400 g mosselen 200 g kabeljauw in blokjes van 3cm 100 ml droge witte wijn 1...

read more