Recept ontwikkeling

Of het nu de nieuwste ontwikkeling is op het gebied van een food product of een fornuis of blender, het inspireren van jouw klanten doe je toch het best door ze op ideeën te brengen. Daar kan ik mee helpen! 

Een fornuis met twee ovens is bijvoorbeeld heel tof, maar wat dat voor de gebruiker betekent komt pas écht tot leven zodra je laat zien dat je vier pizza’s tegelijk kunt bakken. Rode bessen zijn erg mooi als garnering van een gerecht, maar wat nu als je ze verwerkt als saus en dat als dé smaakmaker van je american pancakes gebruikt? En hoe spreken we tot de verbeelding in een blog over de Indiase keuken? Juist; met lekkere recepten uit die kruidige en heerlijk geurende keuken. 

Mijn intentie is altijd om creatieve en toegankelijke recepten te ontwikkelen. Ik krijg zelf het meeste energie van nieuwe dingen, dus een recept zal bij mij ook altijd iets nieuws of anders hebben. 

Werkwijze

Wanneer ik een opdracht heb ontvangen voor het ontwikkelen van een recept, zal ik starten met het bedenken van twee tot drie opties. Daarbij houd ik rekening met de Unique Selling Points van een merk. Is het bijvoorbeeld vegan? Dan zal ik zorgen dat het complete recept vegan blijft. Welke recepten staan er al op de site of socials van het merk? Wat wil het merk uitstralen? Wat is de optimale toepassing en waarmee kunnen zij de consument nog verleiden? 

Nadat de klant de keuze heeft gemaakt welk van de opties zij willen laten ontwikkelen, dan ga ik over tot het uitwerken hiervan. Ik zal het recept zelf ook proefkoken, zodat ik zeker weet dat alles klopt. De klant ontvangt mijn recept inclusief ingrediëntenlijst en bereidingswijze. 

Wil de klant ook direct mooie foto’s voor op de website en socials? Dan ga ik samen met een fotograaf aan de slag om dit te verzorgen. Zie hiervoor ook de pagina over foodstyling

Recepten die ik heb ontwikkeld
Rijstnoedels met crispy vega gehakt

Rijstnoedels met crispy vega gehakt

Recept Bereidingstijd 25 minuten Aantal personen 4 Ingrediënten: 1 broccoli, in roosjes 1 bosui, in dunne plakjes 1 rode chilipeper, in dunne plakjes 1 knoflookteentje, geperst 1 verpakking (300 g) Beyond Mince 225 g rijstnoedels 200 g sugarsnaps 3 el hoisin 3 el...

read more
Tartine met gorgonzola-spread en vijgenjam

Tartine met gorgonzola-spread en vijgenjam

Recept Bereidingstijd 10 minuten Aantal personen 2 Ingrediënten: 100g gorgonzola 100g cottage cheese of ricotta 2 sneetjes zuurdesembrood 3 el vijgenjam 1 snufje kaneel 2 takjes verse munt 1 verse vijg (wanneer in het seizoen) 2 el maple syrup Bereidingswijze Meng de...

read more
Halloumi friet met jalapeño & avocado dip

Halloumi friet met jalapeño & avocado dip

Recept Bereidingstijd 10 minuten Aantal personen 2 Ingrediënten: 225 g halloumi 15 g bloem ½ verse jalapeno 1 avocado 1 el mayonaise 1 limoen voor rasp en ½ limoen voor sap Zonnebloemolie om in te frituren Zout Bereidingswijze Snijd de halloumi in dikke frietjes....

read more
Vegetarische samosa’s met yoghurt kruidendip

Vegetarische samosa’s met yoghurt kruidendip

Recept Bereidingstijd 45 minuten Aantal personen 10 Ingrediënten: 1/2 pak loempiavellen 3 el zonnebloemolie 1 el chilli olie Voor de vulling 170 gr aardappelen, geschild 50 gr wortels, geschild 50 gr diepvriesdoperwten 2 el zonnebloemolie 1 tl komijnzaad 1 rode ui,...

read more
Spicy ananas crumble

Spicy ananas crumble

Recept Bereidingstijd 20 minuten Aantal personen 4 Ingrediënten: Voor de vulling 1 verse rijpe ananas 1 vanillestokje 100 gr kristalsuiker 1 rode peper Voor het kruimeldeeg 100 gr bloem 100 gr kristalsuiker 1 tl garam masala 100 gr gezouten boter in blokjes, 10...

read more
Indiase naanwraps met lamsgehaktballetjes

Indiase naanwraps met lamsgehaktballetjes

Denise Grootendorst Bereidingstijd 30 minuten Aantal personen 4 Ingrediënten: 4 naan broden Zonnebloemolie  Zout  Ingrediënten voor de gehaktballen 450 gr lamsgehakt 2 uien, fijngeraspt of gehakt in een keukenmachine 4 tenen knoflook, geperst 1 el gemberpuree 1/2...

read more
Seafood pasta met saffraan

Seafood pasta met saffraan

Recept Bereidingstijd 20 minuten Aantal personen 4 Ingrediënten: 300 g spaghetti 2 el olijfolie 5 tomaten 2 tenen knoflook 1 g saffraan 1 tl gerookt paprikapoeder (pittig) 200 g garnalen 400 g mosselen 200 g kabeljauw in blokjes van 3cm 100 ml droge witte wijn 1...

read more