Kook events

(online) kookworkshops

 

Dat eten verbindt, daar heb ik het vaak over. Gezellig aan tafel, genieten van lekker eten, een goede sfeer en gezelligheid. Wat óok verbindt is eten koken. Bij een kookworkshop doe je inspiratie op en bovenal heb je een leuke avond of middag met de mensen met wie je bent. 

Ik deel mijn eigen trucs in de keuken en neem je mee in het verhaal achter bepaalde ingredienten en gerechten. Maar niet te ingewikkeld, want ik ben ervan overtuigd dat met een klein beetje hulp, iedereen iets heel lekkers op tafel kan toveren!

Zo organiseerde ik bijvoorbeeld eind 2020 een online kookworkshop voor 30 VodafoneZiggo collega’s. 

We maakten een reis naar een ver oord, vanuit onze eigen keuken. We reisden af naar Indonesië en maakten een lekkere rendang met gele rijst en ingelegde groenten.

Kip/vega rendang

  • Bereidingstijd 1 uur
  • Aantal personen

Ingrediënten:

  • 3 sjalotten

  • 2 tenen knoflook

  • 3 cm gember

  • 40 ml zonnebloemolie of arachideolie

  • ½ kaneelstokje*

  • 2 kruidnagels*       

  • 2 steranijs*

  • 2 kardemompeulen*

  • 1 tl sambal badjak

  • 300 g kipdijfilet of 1 blik jackfruit

  • 1 stengel citroengras (ook bekend als sereh) of; 1 tl Gehakte Sereh in potje

  • 150 ml kokosmelk

  • 150 ml water

  • 3 el geraspte kokos

  • ½ el bruine- of palmsuiker of meer naar smaak

  • ½ tl zout

  • ½ limoen

*of 1 tl garam masala

 

Bereidingswijze

  1. Pel de sjalotten, knoflook en gember en snijd deze heel fijn.
  2. Verhit de olie in een pan met dikke bodem op middelhoog vuur en bak de sjalot, knoflook, gember even kort aan. Voeg hierbij het kaneelstokje, kruidnagel, steranijs, kardemom en sambal. Bak dit op medium vuur tot de uien glazig worden.
  3. Snijd ondertussen de kipdijfilet in blokjes van 2 x 2 cm of laat de blikken jackfruit uitlekken. Doe de kip of jackfruit dan samen met een gekneusde stengels citroengras en het zout bij het kruidenmengsel in de pan en roer goed. Voeg de kokosmelk, het water en de geraspte kokos toe en laat het geheel sudderen op laag vuur met het deksel op de pan voor ongeveer 30 minuten – of tot de kip of jackfruit zacht is en het vocht grotendeels is verdampt.
  4. Voeg tot slot de suiker, eventueel nog een snuf zout en de rasp van de limoen toe en verwarm de rendang nog 2 minuten. 
Recepten
Rijstnoedels met crispy vega gehakt

Rijstnoedels met crispy vega gehakt

Recept Bereidingstijd 25 minuten Aantal personen 4 Ingrediënten: 1 broccoli, in roosjes 1 bosui, in dunne plakjes 1 rode chilipeper, in dunne plakjes 1 knoflookteentje, geperst 1 verpakking (300 g) Beyond Mince 225 g rijstnoedels 200 g sugarsnaps 3 el hoisin 3 el...

read more
Tartine met gorgonzola-spread en vijgenjam

Tartine met gorgonzola-spread en vijgenjam

Recept Bereidingstijd 10 minuten Aantal personen 2 Ingrediënten: 100g gorgonzola 100g cottage cheese of ricotta 2 sneetjes zuurdesembrood 3 el vijgenjam 1 snufje kaneel 2 takjes verse munt 1 verse vijg (wanneer in het seizoen) 2 el maple syrup Bereidingswijze Meng de...

read more
Halloumi friet met jalapeño & avocado dip

Halloumi friet met jalapeño & avocado dip

Recept Bereidingstijd 10 minuten Aantal personen 2 Ingrediënten: 225 g halloumi 15 g bloem ½ verse jalapeno 1 avocado 1 el mayonaise 1 limoen voor rasp en ½ limoen voor sap Zonnebloemolie om in te frituren Zout Bereidingswijze Snijd de halloumi in dikke frietjes....

read more
Vegetarische samosa’s met yoghurt kruidendip

Vegetarische samosa’s met yoghurt kruidendip

Recept Bereidingstijd 45 minuten Aantal personen 10 Ingrediënten: 1/2 pak loempiavellen 3 el zonnebloemolie 1 el chilli olie Voor de vulling 170 gr aardappelen, geschild 50 gr wortels, geschild 50 gr diepvriesdoperwten 2 el zonnebloemolie 1 tl komijnzaad 1 rode ui,...

read more
Spicy ananas crumble

Spicy ananas crumble

Recept Bereidingstijd 20 minuten Aantal personen 4 Ingrediënten: Voor de vulling 1 verse rijpe ananas 1 vanillestokje 100 gr kristalsuiker 1 rode peper Voor het kruimeldeeg 100 gr bloem 100 gr kristalsuiker 1 tl garam masala 100 gr gezouten boter in blokjes, 10...

read more
Indiase naanwraps met lamsgehaktballetjes

Indiase naanwraps met lamsgehaktballetjes

Denise Grootendorst Bereidingstijd 30 minuten Aantal personen 4 Ingrediënten: 4 naan broden Zonnebloemolie  Zout  Ingrediënten voor de gehaktballen 450 gr lamsgehakt 2 uien, fijngeraspt of gehakt in een keukenmachine 4 tenen knoflook, geperst 1 el gemberpuree 1/2...

read more
Seafood pasta met saffraan

Seafood pasta met saffraan

Recept Bereidingstijd 20 minuten Aantal personen 4 Ingrediënten: 300 g spaghetti 2 el olijfolie 5 tomaten 2 tenen knoflook 1 g saffraan 1 tl gerookt paprikapoeder (pittig) 200 g garnalen 400 g mosselen 200 g kabeljauw in blokjes van 3cm 100 ml droge witte wijn 1...

read more